Bakning

Popcakes / Cakepops / även som glutenfritt ♥

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Idag bakade jag lite Popcakes. Otroligt roligt, gott och enkelt, jag är nöjd med reslutatet.
Här kommer ett recept om någon mer är sugen på Popcakes, funkar lika bra med glutenfritt mjöl, som mina är gjorda i.
 

Ingredienser:

2 ägg

100 gram margarin

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

5 msk kakao

2 dl mjöl (funkar även med glutenfritt)

1/2 tsk bakpulver

Nutella

Choklad

 

1. Sätt ugnen på 225°C. 

2. Smält smöret, låt det sedan svalna.

3. Vispa äggen och sockret poröst, så att det blir vitt.

4. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.

5. Rör ner den torra ingredienslandningen i ägg-och-sockerblandningen och häll sedan över det smälta smöret, vispa till en jämn smet. 

6. Häll smeten i muffinsformar, fyll ungefär till hälften (ungefär 15 små muffinsformar) och stoppa in dem i ugnen. Grädda dem i ca.10 min (mitt i ugnen). 

7. Ta ut muffinsarna och låt dem svalna.

8. Ta ur alla muffinsar från sina formar och smula ner dem i en bunke.

9. Klicka i lite Nutella i taget, tills ”muffinssmulorna” blir mer som en deg, som går att forma och rulla, men klicka i lite Nutella i taget, man vill inte ha ”degen” för kletig! 

10. Ta upp lagom mäng och rulla till små bollar (mellan handflatorna).

11. Doppa Popcakespinnarna i smält choklad och tryck sedan in i bollarna (ungefär halvvägs in), för att pinnarna ska sitta kvar. 

12. ställ in i kylskåpet i ca 10 min.

13. Ta ut popcakesen och börja dekorera! (Med t.ex smält choklad och strössel, som jag valde.)

 

Enklare variant

Vill du göra en enklare variant så kan du köpa färdiga muffinsar/sockerkaka som du smular ner i en bunke och klickar i lite Nutella, så slipper du baka själv.

 

Lycka till! ♥

 

Follow on Bloglovin

107 kommentarer på “Popcakes / Cakepops / även som glutenfritt ♥

  1. Hej! Tack för en inspirerande blogg! Jag blev nyfiken då jag ser att du bakar glutenfritt. Jag har precis påbörjat en kost utan mjöl då jag har IBS vilket fungerar men man blir ju sugen på fikabröd. Du råkar inte ha några andra tips på glutenfri bakning eller kanske någon bra kokbok som har glutenfria recept?

    Tack på förhand!

    1. Hejsan! Tack snälla! ♥
      Jag har tyvärr ingen speciell glutenfri bakbok att rekommendera, jag letar fortfarande efter den perfekta glutenfria bakboken jag också! ;).

      Hemma hos oss är sambon glutenallergiker så vi äter och bakar därför näst intill allt utan vanligt mjöl (även om jag tål gluten).
      Jag brukar bara följa ”vanliga” recept men använder Sempers glutenfria mjöl istället för ”vanligt” mjöl, det funkar lika bra det också 🙂

      På recept.nu kan du hitta många roliga recept också, och där kan du även kryssa i om de ska vara glutenfria, laktosfri mm…Jag kommer att bjuda på fler recept (glutenfria) på bloggen också, så håll gärna utkik här också! 🙂

      Hoppas det var till någon hjälp iallafall! 🙂

  2. Och riktigt fina blev de 😀 jag brukar köra med lite philadelphia och arrak, rom eller punch, också riktigt gott och mer "vuxna i smaken". Fast jag doppar dem givetvis i choklad ändå 😉

  3. Det där såg verkligen jättegott ut. Sådana måste jag prova att göra! Synd bara att jag inte är så bra på att baka…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s