Badrum · Okategoriserade · Renovering · Villa Gråbo

Det stora badrumsinlägget!

Så fort jag visar vårt badrum på instagram så skjuter räckvidden till skyarna. Det är så roligt att många, likt oss, verkar älska vårt badrum. Nu var det länge sen badrummet syntes till här inne i bloggen så nu tänkte jag bjuda på det stora badrumsinlägget!

Vi renoverade vårt badrum våren 2017 när vi upptäckte en vattenskada. Jack & min pappa gjorde det allra mesta av slitet tillsammans, jag stod mest för planering, inköp, ”lullull” och detaljer. Vi gifte oss i juni samma år, så ca 2-3 månader innan stora dagen hade vi ett stort hål rakt ner till vår torpargrund (se bild längre ner i inlägget). Medans jag gick och funderade på vilken av buskarna på gården som skulle kunna agera lämpligaste variant av utedass till gästerna (eftersom vi hade bröllop hemma på gården) så var Jack helt lugn…

Äh, det är lugnt, vi har ju hela 2,5 månader på oss!

Vi hade först tänk ha rutigt golv, vi hade lastat en hel vagn full med kakel & klinkers i vitt och grått och lagt en hel del tid på att räknat ut hur många vi behövde av vardera färg, hur de skulle ligga, planera kanten runt osv. Jack stod och diskuterade fog med en kakelgubbe i timtal. Då tog jag några extra varv i butiken och sneglade på klinkersen som liknade trägolv gång på gång, vi hade kikat lite på den tidigare. Tusan också, jag kunde inte släppa det, nog skulle vi väl ha det där ”trägolvet” istället? Ni vet hur det är när man väl fastnat för något.

Så när Jack och kakelgubben äntligen kommit fram till rätt fog att använda till det rutiga golvet…

Älskliiiiing, vill du hjälpa mig bära lite klinkers igen? Kan vara så att jag har ändrat mig lite…

Med de allra mest tindrande rådjursögon jag hade.

Sicken tur att min man vid detta laget vet att mina idéer oftast blir bra, för vi lastade om klinkersen, blev lite muskler och ett fantastiskt trägolv i klinker rikare. Och vi är lika nöjda med det än idag, 4 år senare.

Det finns många fina detaljer i badrummet som vi verkligen tänk lite extra på, ägnat mycket eftertanke åt. Den lilla brickan i marmor är faktiskt ursprungligen från en kassaapparat (läs om den här) vi fick från en bekant, som de förr använde i en tygbutik här i våran stad. Älskar sånt, ju mer historia desto bättre och mer personligt. Nu får den agera bricka till tvålen och burken med tops i badrummet.

Vi fyndade en passande skänk som vi kunde såga hål i för att sänka ner handfatet i. Den lilla lådan under handfatet har Jack och pappa byggt om, så vi kunde få plats med tandkräm och tandborstar, perfekt storlek.

Alla handtagen var spraymålade i silverfärg när vi köpte skänken. Jag skrapade lite försiktigt på de och tyckte mig ana lite mässingfärg. Jag chansade och köpte färgborttagningsmedel som jag dränkte ner handtagen med i en hink och lät ligga över natten.

Behöver jag beskriva hur lycklig jag blev när jag på morgonen kikade ner i hinken och såg de blänkande mässinghandtagen, med alla detaljer i behåll?

Dessa lampor! De låg i varukorgen i flera veckor innan jag väl klickade mig vidare till kassan och tryckte på ”köp”. Egentligen väldigt över budget mot vad jag brukar handla lampor för, men så fick vi där och då möjlighet att köpa just de till badrummet, och de gör verkligen mycket för hela rummet tycker jag.

Det må finnas många handdukshängare ute på marknaden men då letade vi febrilt efter en dubbelvariant, i färgen mässing. Det var ingen lätt match. Men skam den som ger sig.

Det är väl klart att det ska vara en kristallkrona!

Ett litet kollage av bilder från processen, dessa är tagna april-maj 2017. Inköp av detaljer, testmöblering med nyinköpt skänk, kakel och klinker på plats, Jack in action och det beryktade hålet i golvet.

Detaljer, ni vet. Lite gör så mycket. Takrosen är en detalj som tillkom något år efter renoveringen och visst är det väl trevligt att ha något extra fint att titta på när man är på toan och ”gör sitt”.

Och just ja, självklart hade Jack rätt. Vi hann faktiskt få färdigt badrummet i tid till vårt bröllop, så gästerna slapp buskarna.

Dagen innan bröllopet ordnade vi med bordsdekorationer, dukning och målade fönster och dörrkarmar inne i badrummet. Allra sista minuten kanske, men det blev färdigt till dagen D!

5 kommentarer på “Det stora badrumsinlägget!

  1. Fantastiskt fint badrum! Jag är lite nyfiken på vart/märke på de fina lamporna vid spegeln samt vad det är för snygg blandare i mässign?

  2. Hej undrar vad duschblandsren och duschen heter så fin. Vi håller också på med utbyggnad…. Alla dessa beslut…. Say no morse men det är ju gött när det är klart…. Minns du inköpsställen med vore det guld!

    1. Hej Maria!
      Spännande med utbyggnad, men förstår att det blir endel svåra beslut att ta på vägens gång 🙂 Duschblandaren är av märket Camargue, minns inte vart vi köpte den då vi googlade runt på nätet för att hitta återförsäljare. Hoppas du hittar den 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s