Jul · Okategoriserade

Nissebo och bra valla

Inlägget innehåller reklamlänk

Jag vill pausa tiden, njuta lite extra över julens magi och vad den gör med barnen i den åldern de befinner sig i nu. Den perfekta julmagi-åldern, 7 och 4 år. Jag älskar hur de liksom aldrig ens tänkt någon annan tanke än att faktiskt Nissen springer runt här hemma på nätterna och gör lite bus, eller att tomten faktiskt gjort de där stora fotspåren som synt till på verandan.

Det är väl självklart.

Och oj vad vår frys är full i små gullelappar där det står både önskningar och fina teckningar som Milton önskar att Nissen tar med sig och visar tomten och hans järngäng i verkstan, för det har han hört, att man via frysen kan skicka direkt till Nordpolen.

Och allt som är miniatyr tillhör Nissen, t.om skidorna som mamma gjort, det är klart att han använder de också på alla de vakna nätternas påhitt. Var och varannan dag följer småpyssel hem från förskola och skola, små glasspinnetomtar, frigolitänglar med bomullshår, glittriga pappersgranar och paljettklädda teckningar. Endel undangömda bakom ryggen, för att snabbt smusslas in för att så omsorgsfullt slås in av små händer, med snudd på ett överflöd av tejp och massor av fina snören och en lapp med den allra gulligaste krokiga handstil:

God jul mamma & pappa, önskar Milton

Nu förstår jag när man hört talas som att det där jul-pirret man hade som barn, återkommer när man själv får barn. Jag älskar julmagi och vad den gör med mina barn.

Miniskidorna till fler eventuella Nisse-åkare finns att köpa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s