Jul · Okategoriserade · Vardagsminnen

En dutt till vinst och schackmatt – julen 2022

Så har julen 2022 passerat och vi har skapat nya minnen.

Uppesittarkvällen, kvällen innan julafton har blivit en del av hela traditionen. Vi plockar fram skumtomtar, pepparkakor, choklad, popcorn och annat sockersött. Tänder levande ljus och julgranen, sen duttar vi. Barnen älskar det, vi älskar det. Inga miljoner rikare, men Milton duttade fram hela 100kr i vinst, lilla turgubben.

Sen var den äntligen här, julaftonsmorgon. Barnen rusade upp till julstrumporna och slet upp paketen i sängen så vi fick plocka julpapper bland kuddarna flera dagar efteråt. Efter paketöppning åt vi långfrukost framför allra sista avsnittet av julkalendern.

Medans Jack och Minelle sen tog en liten julaftonspromenad med Love så färdigställde jag och Milton hans julklapp till lillasyster. Han hade själv bestämt sig för att måla ett hjärta, klippa ut i tyg och sy en liten påse/väska av det. Så gulligt att man spricker.

Efter lite piff och val av julkostym var det dags för årets familjefoto vid växthuset. Barnen måste hört min önskan till tomten, det där med snälla barn, hihi, för utan protester trots kyliga minusgrader så fick vi en genuin och mysig bild på oss alla. Love däremot, ja, inget stoppar honom från att äta snö.

Sen var det dags för julfirande och födelsedagskalas (min mammas födelsedag!) hos mormor och morfar, alltså mina föräldrar och gammelmorfar. Med kalle och hans vänner, glöggfika, julbord och en riktig julidyll. Deras hem är som gjort för att fira jul i.

Ska vi plocka av HEEEELA bordet innan vi ska öppna klapparna?

Den lååååånga väntan på tomten och klappar.

Alla var med och öppnade klappar. Det där med att slita upp paketen var något som frallan Lexi också hade övat väl på.

Medans andra var lite mer försiktiga i sitt öppnande.

Julafton i en bild. Nöjda barn på golvet, med en hög av nya julklappar att utforska.

Mini-ingenjören Milton nöjdare än nöjdast. Legobygget var igång och fokuset var ett faktum.

Första julen med vår alldeles egna, finaste julehund, Love. Tror han ger det fem av fem, så länge den där rödklädda med långt skägg håller sig på avstånd, ouhf, han var läskig han.

En som ivrigt väntade på tomten, och den andra glatt ovetandes om vem barnen höll span efter. Minelle satt länge och väl nöjd och spelade schack med sin mormor, som att hon aldrig gjort annat.

Schackmatt, mormor.

Efter timmars legobyggande och sjungande i sprillans ny mikrofon pulsade vi sen hemåt i snön. Tur vi bor nästgårds när julklappssäcken hemåt var tyngre än när vi kom. Väl hemma somnade barnen gott i knät, i soffan och till avsnittet med julefirande hos ”Svensson, Svensson” en sann klassiker. Dagen därpå laddade vi om för julafton nummer två hos farmor och farfar, med kusinerna.

Tack julen 2022, du blev ett riktigt fint barndomsminne att sätta bo i mina barn. Nu njuter vi av jullov och sista dagarna av året 2022.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s