Okategoriserade · Resor

Hand i hand, på Karl Johan

Vi hade en helg i grannlandet, jag och min man. Hand i hand på Karl Johan, zickzackande mellan spårvagnarna och strosande i kalla vindar längs hamnen. En liten tripp. Småtrippar är det bästa för hemmakatter som oss, man får komma bort och skapa minnen, men lagomt länge för att inte få hemlängtan.

Jag älskar att åka bil, att tillsammans vara påväg, dela på en påse gottig färdkost och kunna sitta och prata om allt och inget, i timmar. Väglaget dit gav rena rama vinterlandet medans vägen hem istället var som hämtat från en trolsk film, med vitdoppade grantoppar. Så vackert båda, men just på väg föredrar man nog den trolska och mindre halkiga varianten av körväg.

På bild: helgens bästa fynd, varma teddyvantar och gosig mössa. De kalla Norge-vindarna blev en aning mindre kalla efter att vi huttrandes sprang in på BIKBOK för att fynda och överleva kylan.

Och en puss på det, kändes nostalgiskt att fånga en sån på bild. Pussbilderna i kamerarullen har liksom mest byts ut mot bilder på barnen de senaste 7 åren. Det var dags för en uppdaterad. Den fick dessutom godkänt av strosande engelsktalande fotografer som såg till att vi fastnade på bild. Jacks ryggsäck i riktig turist-anda fick också vara med på ett hörn, haha ♡

Så många vackra byggnader i Oslo, som denna lilla gränd som låg precis intill där vi bodde, så vackra detaljer. Vid hamnen badade inte bara fåglar, vi såg säkert 4..5.. kanske 6 stycken löpare som hoppade ner i iskalla vattnet som att det inte vore något konstigt alls. Upp ur isbadet, hoppade ner i löpartightsen och sprang glatt iväg igen.

Och allén, som var så vacker och pampig. Precis som en allé ska vara vid ett slott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s