Önskelista · Inspiration · Inspo · Okategoriserade · Tankar

Gör plats för tak, böcker, mjukt och inspiration

Vi står med tårna på tröskeln av 2024. Det är härligt med ett nytt år, känns fräscht och nyfiket. Även fast inget blir tvärt annorlunda från en dag till en annan bara för att kalendern bytt siffror så gillar jag ändå känslan av att skapa ett nytt kapitel i livsboken. Planer, visioner och drömmar. Här är ett antal visioner/drömmar nedsparade i mina pinterestmappar, hur jag tänker mig att mitt 2024 kan komma att se ut. Roligt att titta tillbaka på vid samma tid fast nästa år, när man har facit i hand.

Vi börjar med kanske det roligaste av allt, alla roliga projekt vi har framför oss! Älskar att skapa i vårt hem. Vi står inför ett eventuellt takbyte i år, vilket är behövligt (vårt har många år på nacken) men kostsamt. Så hur många projekt det blir och i vilken utsträckning återstår att se, men detta är drömmar om vad vi kanske kan åstadkomma under året.

Bilderna på biblioteken är från Pinterest, anslagstavlan Bibliotek, bildkällorna finner ni under respektive bild.

Bibliotek. Jag har blivit såpass gammal nu att jag hunnit samla på mig en drös med böcker och i stabil takt fylls det ständigt på med nya (och gamla). Jag tycker att platsbyggda bokhyllor kan vara en av de vackraste inredningsdetaljerna.

Det är som att våra väggar i allrummet på övervåningen ropar efter böcker.

Ett bibliotek med vackra listklädda hyllor, belysning och en stege kan gärna få ta plats. Då kan skattjakten efter vackra, spännande och inpirerande böcker fortlöpa.

Bilderna på trapporna är från Pinterest, från anslagstavlan ”Trappa”, bildkällorna hittar ni under respektive bild.

Trären trapp och väggar klädda i beige pärlspont är en drömvy i vår trapp. Vi har länge pratat om att ta fram de gamla småfönstren som en gång i tiden satt på vårt hus. Ett av de fönstren är placerat just ovanför trappen, det kommer bli magiskt för ljusinsläppet där. När vi väl bestämmer oss för att plocka fram fönstren, då blir det även renovering av trapphus!

Bilderna på takkupan är från Byggnadsverk.se

”Det vore så himla fint med ett par takkupor på vårt hus”

…har vi sagt sen vi flyttade in. Och då tänker vi att om ett takbyte bör göras inom kort så kanske man lika gärna ska göra de där takkuporna vi suktat efter. Det känns dumt att lägga tak i år och komma på om x antal år framöver att vi ska bygga takkupor då, för att bryta upp delar av det nylagda taket. Men, längre än så i planeringen har vi inte nått. Vi vet inte hur pass mycket mer jobb och kostnad det blir. Vi har kattvindar att ta hänsyn till mm. Så vi får väl se. Men att sitta inkurad i en fåtölj i en takkupa, tillsammans med en av böckerna från blivande biblioteket och blicka ut över sjön utanför oss skulle vara högst trivsamt, det må jag säga.

Samtliga bilder i detta kollage är från Pinterest, i anslagstavlan ”stil 2024”, bildkällor hittar ni på respektive bild.

Jag har även en anslagstavla för lite stilinspiration. Känner just nu att jag saknar det totalles, så massvis av inspiration är önskvärt. Sommartid är det 100% klänning som gäller, då trivs jag som allra bäst. Vill bli bättre på att använda det även vinterhalvåret. Tänker att ett par rejäla ullstrumpbyxor löser det. En drös tjocka, ljusa tröjor. Lager på lager. Rosett, volang. Jag ska successivt byta ut det mörka till ljusa, dova färger. Och ett naturligt, ostyrt svall, kanske vågar jag gå ännu ljusare nu i vår. Ledord mjukt, ljust och chic.

Jag har varit besatt av Karin och Carl Larsson sen jag fick boken Ett hem på morsdag förra året. Efter att ha sett dokumentären om de två konstnärssjälarna på SVTplay så blev jag inte mindre fascinerad. Till våren eller sommaren (när solrosor, nyckelpigor och vallmon vaknat till liv) så ska jag besöka gården. Kan inte tänka mig någon mer inspirerande svensk idyll än just det att besöka. Jag längtar.

Samtliga bilder i detta kollage är från boken ETT HEM – Carl och Karin Larssons värld.

Jag tänker att 2024 ska jag ta mig tiden till att läsa mera. Bjuda hem folk mera. Skapa mera. Sy minst en egen klänning. Baka mera. Spela ännu mer spel med barnen. Mera spontantrippar med familjen. Åka med och njuta mer.

Lämna en kommentar